Поділитись:

В Україні знімуть кіно про українських і польських повстанців

Вівторок, 26 грудня 2017, 09:44

В Україні знімуть фільм про спільну боротьбу українських та польських повстанців проти радянських комуністів під час та після Другої світової війни.

19 грудня з компанією "UM-GROUP" було підписано контракт про надання державної фінансової підтримки документальному фільму Віталія Загоруйка "Операція "Грубешів", – інформує Польське радіо.

Стрічка розповідає про спільну боротьбу Армії Крайової та Української Повстанської Армії проти радянської армії під час ІІ Світової війни. У ті роки українці та поляки були запеклими ворогами. І це робить факт їхньої бойової співпраці ще більш цінним та показовим. Один із них – спільна акція у польському місті Грубешів, під час якої був розгромлений радянський гарнізон, звільнені в'язні місцевої тюрми та зірваний процес примусового переселення українців.

Зі слів автора картини Віталія Загоруйка, головною ідеєю фільму є те, що Україна та Польща мають бути добрими сусідами.

"Ми маємо бути надійними союзниками не лише через те, що наші країни є цивілізованими, але й через те, що зараз у нас є спільна смертельна небезпека – агресивна шовіністична Росія. Попри всі страшні конфлікти, які переживали наші народи в минулому, історія знає і чудові приклади українсько-польської спільної боротьби та гарних взаємин", – зазначив він.

Реліз фільму запланований на жовтень 2018-го року.

Надрукувати
мітки:
коментарів