Поділитись:

В Україні припинив діяльність ще один банк

П'ятниця, 29 грудня 2017, 08:18

Національний банк України відкликав банківську та генеральну ліцензії на здійснення валютних операцій у ПАТ "Кредит Оптима Банк".

Про це повідомляється на сайті регулятора.

"Кредит Оптима Банк" прийняв рішення про добровільне припинення банківської діяльності без ліквідації юридичної особи.

ПАТ "Кредит Оптима Банк" – четвертий банк, який прийняв таке рішення. Національний банк за аналогічною процедурою вже відкликав ліцензії у ПАТ "КБ "Фінансовий партнер", ПАТ "Апекс-Банк" та ПАТ "Промислово-фінансовий банк".

Нагадаємо: процедура добровільного припинення банківської діяльності стала можливою завдяки прийняттю у березні 2017 року Закону України "Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків". Якщо раніше банки могли добровільно припинити діяльність лише шляхом повної ліквідації, що створювало значні незручності для їх власників, то тепер акціонери банку можуть прийняти рішення про припинення банківської діяльності та зберегти юридичну особу. Така юридична особа, що перестала бути банком, може продовжити працювати на ринку фінансових послуг (за умови отримання відповідних ліцензій) або здійснювати інші види господарської діяльності.

Передумовою для відкликання банківської та генеральної валютної ліцензії є погодження банками з Національним банком плану припинення та повне виконання зобов'язань, пов'язаних з банківською діяльністю.

Надрукувати
мітки:
коментарів