Поділитись:

Відтермінування постанови №704 не впливає на розмір грошових виплат військовослужбовцям, - Андрій Рева

П'ятниця, 29 грудня 2017, 16:34

Рішення про відтермінування постанови Кабінету Міністрів №704 "Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб" жодним чином не може вплинути на розміри грошового забезпечення військовослужбовців.

Про це заявив Міністр соціальної політики Андрій Рева, – повідомляє "Урядовий портал".

Грошове забезпечення військовослужбовців визначається Державним бюджетом України, а тому рішення про відтермінування постанови Кабінету Міністрів №704 жодним чином не може вплинути на розміри їхнього грошового забезпечення. З першого січня 2018 року усі військовослужбовці отримають передбачені Бюджетом виплати в більшому розмірі.

Грошове забезпечення військових та працівників силових органів складається з основних та додаткових виплат. До основних виплат належать посадовий оклад, доплата за військове (спеціальне) звання та вислуга років. До додаткових виплат відносяться премії, надбавки та іншого роду доплати.

"За чинними нормами, додаткові виплати можуть бути в рази більшими за основні та становити більшу частину грошового забезпечення. Постанова Кабінету Міністрів №704 передбачала збільшення долі основних виплат за рахунок додаткових, тобто у постанові йдеться про зміну структури грошового забезпечення, а не про зміну його обсягів, – пояснив міністр. – Разом з тим грошове забезпечення військових є лише частиною проблеми їхнього соціального захисту, і норми, якими грошове забезпечення регулюється, тісно пов'язані з іншими, які робили неможливим підвищення основних виплат – в першу чергу, мова йде про Закон "Про пенсійне забезпечення військовослужбовців".

А тому набуття чинності Законом про реформу пенсійного забезпечення військовослужбовців створить умови для змін у структурі їхнього грошового забезпечення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА СКІЛЬКИ ЗРОСТУТЬ ЗАРПЛАТИ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ У СІЧНІ 2018 (ІНФОГРАФІКА)

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
15 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
11 березня 2024
09 березня 2024
06 березня 2024
20 лютого 2024