Поділитись:

Учителям середніх шкіл презентували підручник про трагедію Бабиного Яру

Субота, 27 січня 2018, 10:40
Учителям середніх шкіл презентували підручник про трагедію Бабиного Яру

Відбулася презентація методичного посібника для вчителів середніх шкіл "Бабин Яр: Пам'ять на тлі історії. Путівник для вчителя". Проект реалізував Український центр вивчення історії Голокосту за підтримки Українського інституту національної пам'яті та Благодійної ініціативи "Українсько-єврейська зустріч", - повідомляють в Українському кризовому медіа-центрі.

"На жаль, ми розуміємо, що вчителі досі потребують якихось методичних матеріалів, якоїсь допомоги для того, щоб викладати ті чи інші теми, які тривалий час замовчувалися, очевидно, у радянські часи. Які оминалися увагою вже за часів незалежної України. Однією з таких тем є трагедія у Бабиному Яру", – розповів Володимир В'ятрович, голова Українського інституту національної пам'яті, під час презентації посібника.

Автори посібника – 10 найкращих вчителів історії з різних куточків України. Серед них – київські вчителі Ольга Лимонова, Ірина Фрідман, Наталя Холод, чернівчанка Наталія Герасим та інші.

"Це збірник навчально-методичних розробок шкільних занять на основі віртуальної виставки та документального фільму. Ми маємо приклад освітнього потужного ресурсу, який складається з трьох компонентів – виставки "Бабин Яр: Пам'ять на тлі історії", документального фільму "Бабин Яр: в пошуках пам'яті" та навчального посібника, як ми його назвали, "Путівник для вчителя", – розповів Анатолій Подольський, директор Українського центру вивчення історії Голокосту.

Лише через освіту громадяни долучаються до певного бачення історичної пам'яті, переконаний Віталій Нахманович, провідний науковий співробітник Музею історії Києва, відповідальний секретар Громадського комітету для вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру. "Цей путівник служить для заохочення дітей долучитися у найближчому майбутньому до створення спільної національної пам'яті в Україні, до створення єдиного суспільства", – додав він.

Попри те, що посібник розрахований на учнів старших класів, у ньому присутній розділ, який прив'язує цей матеріал до всієї шкільної програми. Тираж видання – 1000 примірників, проте посібник можна буде знайти в електронному форматі у відкритому доступі. Також планується створити інтерактивну версію продукту, де вчителі з усієї України самостійно зможуть додавати свої унікальні регіональні матеріали про події, пов'язані з цієї добою.

Надрукувати
мітки:
коментарів