Поділитись:

У МОН пояснили, коли зростуть зарплати всіх педпрацівників

Середа, 14 лютого 2018, 18:17

Розмір посадових окладів педпрацівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок коштів освітньої субвенції зріс на 10 %, а питання щодо підвищення посадових окладів інших категорій педагогічних та науково-педагогічних працівників буде розглянуто за підсумками виконання Державного бюджету за перше півріччя 2018 року.

Про це йдеться у листі Міністерства освіти у відповідь на звернення ЦК Профспілки працівників освіти і науки, – повідомляє Освіта.ua.

Зважаючи на те, що з 01 січня прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 1762 грн, заклади та установи освіти мають перерахувати (збільшити) посадові оклади (ставки заробітної плати) всіх категорій працівників, оплата праці яких здійснюється відповідно до Єдиної тарифної сітки.

Окрім того, у відомстві наголошують, що з метою поліпшення фінансово-економічного стану педагогічних працівників у 2018 році, підвищення престижності їх роботи уряд прийняв дві постанови, норми яких спрямовані на вирішення зазначених питань.

"Так, з 1 січня ще на 10 відсотків зросте розмір посадових окладів (ставок заробітної плати) педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок коштів освітньої субвенції, тобто педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти та викладачів закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, які викладають предмети згідно з відповідними Державними стандартами базової і повної загальної середньої освіти", – наголошують у Міносвіти.

"При цьому за підсумками виконання Державного бюджету України за перше півріччя 2018 року буде розглянуто питання щодо підвищення з 1 вересня 2018 р. посадових окладів (ставок заробітної плати) інших категорій педагогічних та науково-педагогічних працівників", – повідомляють у відомстві.

Також у МОН нагадують, що уряд збільшив граничний розмір надбавки за престижність праці до 30 % та встановив граничну межу цієї надбавки – не менше 5 %.

Право на встановлення надбавки в розмірі до 30 % з 1 січня 2018 року мають керівники закладів загальної середньої освіти, їх заступники, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, вчителі та викладачі закладів професійної (професійно-технічної) і вищої освіти, які викладають предмети згідно з відповідним Державним стандартом загальної середньої освіти.

"Водночас запроваджено норму, що керівники закладів загальної середньої освіти, їх заступники, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, вчителі шкіл, які апробують стандарт Нової української школи, вчителі початкової школи, які здійснюватимуть освітній процес за стандартами Нової української школи, вчителі української мови у школах з навчанням мовами національних меншин, з 1 січня 2018 року мають отримувати надбавку в розмірі не менше 20 %", – йдеться у листі МОН.

Іншим педагогічним працівникам надбавка в розмірі до 30 % може бути встановлена з 1 вересня 2018 року.

"З огляду на викладене вже у січні поточного року певні категорії педагогічних працівників, які забезпечують здобуття загальної середньої освіти, отримають заробітну плату підвищену в середньому на 25 %. Конкретний розмір підвищення залежить від категорії працівника, стажу педагогічної роботи, типу навчального закладу, додатково виконуваних робіт тощо", – резюмували у Міністерстві освіти і науки.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
11 березня 2024
09 березня 2024
08 березня 2024
06 березня 2024
20 лютого 2024