Поділитись:

"Газпром" заявляє про розірвання договорів з "Нафтогазом"

П'ятниця, 02 березня 2018, 16:15

Російський "Газпром" починає термінову процедуру розірвання контрактів з НАК "Нафтогаз України" на поставку і транзит газу.

Про це повідомив журналістам голова "Газпрому" Олексій Міллер, – пише "Слово і Діло".

"Газпром" змушений негайно почати процедуру розірвання контрактів з НАК "Нафтогаз України" на поставку і транзит газу в Стокгольмському арбітражі", -– сказав Міллер.

Він зазначив, що рішення Стокгольмського арбітражу щодо розглядів між компаніями істотно порушило баланс інтересів сторін за цими контрактами.

"Стокгольмський арбітраж, керуючись подвійними стандартами, ухвалив асиметричне рішення за контрактами на поставку і транзит газу з НАК "Нафтогаз України". Таким чином рішення арбітражу суттєво порушило баланс інтересів сторін за даними контрактами. Арбітри аргументували своє рішення різким погіршенням стану української економіки. Ми категорично проти того, щоб за наш рахунок вирішувалися економічні проблеми України. У такій ситуації продовження дії контрактів для "Газпрому" є економічно недоцільним і невигідним", – зазначив Міллер.

Нагадаємо: НАК "Нафтогаз України" заявив про перемогу над "Газпромом" в Стокгольмському арбітражі в суперечці щодо транзитного контракту і через це РФ намагається спровокувати енергетичну кризу в Україні. Керівник "Нафтогазу" Андрій Коболєв українцям знизити температуру у приміщеннях на один-два градуси для того, щоб уникнути кризової ситуації в енергетиці і не дати президенту Росії Володимиру Путіну можливості реалізувати свій план "газового шантажу". На Волині у зв'язку з цим скасували навчання в школах та скоротили робочий день.

Надрукувати
мітки:
коментарів