Поділитись:

Мінздоров'я скасувало медкарти для дошкільнят, учнів і студентів

Середа, 14 березня 2018, 10:15
Мінздоров'я скасувало медкарти для дошкільнят, учнів і студентів

Міністерство охорони здоров'я скасувало форми первинної медичної документації (медичні карти для школярів і студентів, талони та диспансеризацію), які вважає "морально застарілими".

Відповідний наказ набув чинності 13 березня, – повідомляє прес-служба МОЗ.

Відтепер медичні працівники не зобов'язані заповнювати, опрацьовувати та зберігати облікові форми, які вже давно втратили свою актуальність, але роками продовжували залишатися рудиментом радянської паперовоорієнтованої системи охорони здоров'я, – йдеться у повідомленні.

Водночас МОЗ починає перехід на цивілізовану модель викликів лікарів додому та використання класифікації ICPC-2 у щоденній практиці лікарів. МОЗ визнає студентів звичайними людьми, тобто у всіх студентів буде звичайна амбулаторна картка. Студентські поліклініки, які існують зараз, будуть конкурувати за пацієнтів на загальних умовах. З 13 березня для вступу до школи або в дитячий садок медична карта дитини є непотрібною. Її форма є недійсною, від батьків не мають права її вимагати.

Згідно із наказом, чинність втрачають форми:

  • № 025-2/о "Талон для реєстрації заключних (уточнених) діагнозів"
  • № 030/о "Контрольна карта диспансерного нагляду",
  • № 025-3/о "Медична карта студента № __"
  • № 025-4/о "Талон на прийом до лікаря"
  • № 025-6/о "Талон амбулаторного пацієнта"
  • № 026/о "Медична карта дитини (для дошкільного та загальноосвітнього навчальних закладів)"
  • № 031/о "Книга запису викликів лікарів додому".

Замість паперових талонів наказом впроваджується оновлена форма 074/о "Журнал реєстрації амбулаторних пацієнтів". Ця форма буде стандартом обліку візитів пацієнтів в медичних інформаційних системах і буде формуватись автоматично із записів амбулаторної карти.

На перехідному етапі заклади первинної медичної допомоги, які наразі не комп'ютеризовані, повинні будуть вести таку відомість в паперовій формі. Також наказ суттєво спрощує і форму узагальнення обліку візитів № 039/о "Відомість обліку відвідувань пацієнтів".

Надрукувати
мітки:
коментарів