Поділитись:

Через дії влади може зникнути Київська школа економіки

Понеділок, 19 березня 2018, 16:45
Через дії влади може зникнути Київська школа економіки

Дииректори Київської школи економіки задумалися про відставку.

Про це у Facebook повідомив Почесний президент Київської школи економіки Тимофій Мілованов. Із його слів, одну заяву про відставку він отримав сьогодні, 19 березня.

"З 2014 року я витрачаю майже весь свій час на розвиток України. Я збирав гроші в США під час Майдану, був одним з творців ВоксУкраїна, увійшов до Ради НБУ, став президентом Київської школи економіки. За цей час школа збільшила кількість студентів в магістратурах з 80 до 280 студентів, а в короткострокових програмах – до 700-800 на рік. Ми вчили бізнесменів, економістів, членів уряду, держслужбовців, громадянське суспільство, менеджмент держкомпаній, журналістів, закупівельників, медиків, поліцейських і з недавнього часу ветеранів АТО. Ми робили дослідження і давали наукову, медійну, консультаційну підтримку міністрествам, регуляторам, депутатам, бізнескомпаніям, олігархам, стартапам, депутатам, НДО, міжнародним донорам і організаціям. Ми будували справжній український університет. Без копійки державних грошей. З ризиками, з вимаганням податкової, з кризами і співробітниками загнаними до істерики, з вашою фінансовою підтримкою. Ми терпіли упереджене ставлення донорів, іноземних і місцевих, їх корупцію, відбивалися від тиску від бізнесу і політиків, щоб ми отримували "правильні" результати досліджень і писали "правильні" статті в ЗМІ. Ми працювали з більшовиками і меньшовиками, білими, червоними, зеленими, і махновцями. Ми вірили в те, що, піднімаючи рівень аргументів і використовуючи дані й аналітику, ми розвиваємо країну. Ми вірили в те, що люди хороші і що їх і країну можна поліпшити поступово, еволюційним шляхом. Але сьогодні через дії української влади, багато чи всі директори школи роздумують про відставку. Першу відставку я отримав сьогодні вранці. Якщо не буде ради директорів – не буде школи. Якщо всі іноземні директора підуть, то школа перетворитися в ізольований містечковий виш низького рівня", – написав він.

Як пояснив Тимофій Мілованов, через роботу з освітою і дослідженнями щодо держзакупівель школа потрапляємо під закон про декларування для НАЗК.

Декларувати повинні всі: іноземні вчені, які живуть в США, директори європейських наукових інститутів, викладачі з європейських і американських університетів, які приїжджали викладати. І, звичайно, всі українці: директори і співробітники.

"Щоб отримати електронний ключ, потрібно отримати податковий номер. З оригіналом паспорта. В Україні. Іноземцю. Директору європейського наукового інституту. Професору американського університету. Так, можна за дорученням, але все одно оригінал паспорта. Перший директор пішов у відставку сьогодні. З 30 березня. За день до дедлайну до декларації. Ще чотири сказали, що роздумують зробити те саме", – зазначив Мілованов.

"Якщо ви (влада, – К.) розвалили Київську Школу Економіки, я створю політичну партію, прийду до влади за 20 років і посаджу вас усіх за те, що ви зробили з Україною", додав він.

Нагадаємо, що

23 березня 2017 року Верховна Рада прийняла закон, яким зобов'язала подавати щорічну декларацію про доходи особи, які борються з корупцією.

Згідно з інформацією НАЗК, декларантами є особи, які отримують кошти або майно в рамках реалізації в Україні програм (проектів) щодо боротьби з корупцією.

При цьому в Агентстві пояснюють, що під сферою запобігання корупції слід розуміти будь-яку діяльність, пов'язану із системою заходів запобігання корупції:

  • участь у формуванні чи реалізації антикорупційної політики;
  • участь у розробці, виконанні чи контролі за виконанням антикорупційних програм;
  • будь-які форми участі громадськості в заходах щодо запобігання корупції;
  • інформування НАЗК про можливе зазначення недостовірних відомостей у декларації чиновників;
  • інформування НАЗК про невідповідність рівня життя суб'єктів декларування задекларованим ними майну та доходам;
  • проведення громадської антикорупційної експертизи;
  • направлення запитів про отримання інформації.
Надрукувати
мітки:
коментарів