Поділитись:

Очима інших: останні новини в іноземних ЗМІ про Україну

Понеділок, 19 березня 2018, 22:00
Очима інших: останні новини в іноземних ЗМІ про Україну

В Україні росіяни не можуть проголосувати на виборах

Російські виборці в Україні не змогли проголосувати на російських президентських виборах 18 березня, адже на перешкоді стала українська влада, а також антиросійські протести, влаштовані націоналістами, – повідомляє RadioFreeEurope/RadioLiberty.

За два дні до виборів, де президенту Володимиру Путіну пророкували блискучу перемогу, влада України оголосила, що лише російські дипломати будуть допущені до голосування і отримають бюлетені в російських дипломатичних відомствах. Українська поліція 18 березня взяла під охорону посольство Росії в Києві і консульські установи в Одесі, Львові та Харкові, у той час, як націоналістичні угрупування протестували проти виборів в російських дипломатичних резиденціях.

Прихильники Саакашвілі вимагають відставки Порошенка

Прибічники опозиційного політика Міхеіла Саакашвілі 18 березня вийшли на мітинг з вимогою відставки Президента Петра Порошенка, – інформує RadioFreeEurope/RadioLiberty.

Сотні людей зібралися в столиці України на Майдані Незалежності – епіцентрі протестів під час Євромайдану, що чотири роки тому призвели до усунення від влади дружньо налаштованого на Москву президента. Активісти демонтували частини виставки присвяченої російській анексії Криму. Попри серйозні заходи безпеки і кілька автобусів із поліцією, що були припарковані неподалік, не повідомлялося про сутички між поліцією і демонстрантами.

"Можливо", атаки санкціонував Путін

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон заявив, що "дуже імовірно", що Президент Росії Володимир Путін віддав наказ про використання хімічної зброї проти колишнього подвійного агента у Лондоні, – повідомляє RadioFreeEurope/RadioLiberty.

Услід за цією заявою надійшла блискавична і обурена реакція Кремля, який назвав слова міністра "шокуючими" і "непростимими".

Перс-секретар Путіна Дмитро Пєсков невдовзі виступив із заявою про те, що "Росія не має нічого спільного із цією історією". Під час брифінгу 16 березня поліція повідомила, що на даному етапі "нема нічого, що могло б підтвердити підозри про замах на вбивство, або ж засвідчити той факт, що Микола Глушков був отруєний".

Криптовалюта як вид економічної діяльності

Уряд вжив заходів як легалізації випуск криптовалюти для розрахунків, – інформує BitcoinNews .

Під час засідання Верховної Ради в четвер 15 березня міністр економічного розвитку України доручив кільком міністерствам, відомствам і Національному банку підготувати документи, необхідні для внесення випуску криптовалюти до державного реєстру економічної діяльності.

"Такі дії допоможуть вивести криптовалюту із тіньової економіки і зібрати більше бюджетних надходжень", – стверджує Степан Кубів, міністр економічного розвитку України. Він також зазначив, що легалізація випуску криптовалюти зменшить кількість IT-спеціалістів, що покидають Україну і виїжджають закордон.

Надрукувати
мітки:
коментарів