Поділитись:

Українські школярі будуть вчити "Алхіміка" Коельо і вірші Боба Ділана

Понеділок, 26 березня 2018, 14:00
Українські школярі будуть вчити

У Міністерстві освіти та науки оновили програму з літератури для старшокласників. Відтак у школах будуть вчити відомі рок-хіти та сучасні "модні" твори.

Про це інформує 24 телеканал.

"Дім дивних дітей", "Хлопчик у смугастій піжамі", "Алхімік" Пауло Коельо, "Крадійка книжок" та "Пісочний чоловік" Ніла Геймана – це не просто частина бібліотеки сучасного книголюба, це ще нова прогресивна програма для старшокласників, яка має навчити підлітків любити літературу. У Міністерстві зізнаються: зібрали і вчителів, і літературознавців, і всіх небайдужих, щоб створити список, від якого підлітку неможливо було б відірватися. До того ж програма пройшла обговорення.

Наприклад, твір "Хлопчик у смугастій піжамі" – історія про дружбу між сином німецького військовослужбовця і єврейського хлопчика з концтабору. Інша книжка – "Дім дивних дітей" – пригодницький твір про дітей, які мають надзвичайні здібності. Роман навіть успішно екранізували.

Такі книжки хочеться читати і без програми, а ще є люстрації, які хочеться розглядати. Нова програма з літератури легше написана. "Квіти для Елджернона", "Крадійка книжок" – це вже література для 11 класу, відтак такі книжки учням набагато цікавіші.

Також до програми додали вірші Боба Ділана – того самого відомого музиканта, який отримав Нобелівську премію.

А от де взяти на нові книжки часу – невідомо, адже для 11 класу список суттєво збільшився. Наприклад, Боб Ділан, як і частина інших, ще не перекладені українською, а в програмі вони вже з вересня. Інше питання – де їх брати, адже, в основному, учні читають в інтернеті, де не все є, або в шкільних бібліотеках, куди рідко завозять новинки.

Надрукувати
мітки:
коментарів