Поділитись:

Україна видворить 13 російських дипломатів

Понеділок, 26 березня 2018, 17:14

У відповідь на цинічну хімічну атаку в Солсбері (Велика Британія) Україна у дусі солідарності з британськими партнерами та трансатлантичними союзниками, та в координації з країнами ЄС, ухвалила рішення про видворення з української території 13 російських дипломатів із тих небагатьох, що залишилися.

До тго ж дипломатичні відносини України з РФ де-факто заморожені, – повідомив у Facebook Петро Порошенко.

"Росія вкотре підтвердила своє зневажливе ставлення не лише до суверенітету незалежних держав, а й до цінності людського життя. Україна відчуває це щодня в окупованому українському Криму та на Донбасі. Тому, як ніколи, важливо не обмежуватися символічними жестами. Наступний крок – збільшення ціни для Москви за вчинені міжнародні злочини, зокрема через посилення персональних, фінансових та економічних санкцій", – написав він.

Нагадаємо: екс-розвідника Сергія Скрипаля і його дочку Юлію знайшли 4 березня непритомними на лавці в парку Солсбері на півдні Великобританії. Пізніше британські слідчі встановили, що їх отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок", яку розробили в Росії. 66-річний Сергій Скрипаль і його 33-річна дочка Юлія перебувають у лікарні в "критичному, але стабільному" стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УРЯД РОЗІРВАВ ЕКОНОМІЧНІ ВІДНОСИНИ З РОСІЄЮ

Надрукувати
мітки:
коментарів