Поділитись:

"Протяг не є чимось поганим", – Уляна Супрун спростовує міфи

П'ятниця, 06 квітня 2018, 09:33

В.о. Міністра охорони здоров′я Уляна Супрун запевнила, що протяг не є чимось поганим і здоров′ю не шкодить.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Сам собою протяг не є чимось поганим. Як не є поганим і вітер. Адже люди найчастіше хворіють від інфекцій, які є в повітрі, а не від самого повітря. Тому протяг як такий не загрожує здоровій людини", – написала вона.

Крім того, якщо постійно уникати його і сидіти в замкненому приміщенні та закутуватися в одяг, можна зробити себе більш вразливим і гірше сприймати перепади температури повітря, відтак, можна швидше підхопити застуду.

"Щоби почувати себе в тонусі та бути більш здоровим, потрібно частіше дихати свіжим повітрям. Для цього будь-яке приміщення необхідно час від часу провітрювати. І якщо ви під час цього ненадовго потрапите під протяг – нічого страшного не відбудеться", – запевнила Супрун.

Інша річ, каже в.о. Міністра, тривале переохолодження або ж сильний поток повітря, спрямований, наприклад, в область шиї чи обличчя.

"Тоді й за 10 хвилин можна захворіти. Адже це загрожує запаленням м'язів, нервів та може активізувати збудники хвороб, які є в організмі", – розповіла вона.

Супрун запевнила, що немає загального правила для всіх.

"Головне – забезпечити у приміщенні постійну рециркуляцію повітря та не нашкодити комфорту одне одного. Тож якщо вам неприємно сидіти біля відчиненого вікна – не змушуйте себе й пересядьте туди, де не дме. А за можливості – краще вийдіть на якийсь час на вулицю, поки приміщення провітрюється. Якщо ж ви любите свіже повітря в кімнаті – провітрюйте на здоров'я та нічого не бійтеся. Проте і не зловживайте. Поважайте комфорт одне одного та насолоджуйтеся весною", – написала вона.

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
28 березня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
21 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
12 лютого 2024
30 січня 2024
18 січня 2024