Поділитись:

Профтехосвіта готуватиме кадри "на замовлення"

Середа, 11 квітня 2018, 16:35

Кабінет Міністрів України в рамках реформи системи освіти в Україні змінює підходи до управління системою професійно-технічної освіти, переглядає принципи її фінансування і запроваджує поняття регіонального замовлення, яке дозволить максимально зблизити вимоги роботодавців та освітні можливості.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, – повідомляє "Урядовий портал".

"До промисловості України сьогодні є величезний інтерес. Процес розпочинається. Але перше питання, на яке треба дати відповідь, – підготовка кадрів, – сказав глава Уряду. – Ми вводимо поняття регіонального замовлення кадрів – це реальне замовлення на підприємства".

Він наголосив, що стратегічною метою урядових програм розвитку є, серед іншого, створення робочих місць в Україні, забезпечення достойних заробітних плат, аби українці не шукали кращої долі десь по світу, а залишалися в своїх містах. Саме тому потрібно дати людям достойну освіту і достойну роботу.

Володимир Гройсман нагадав, що цього року на потреби профтехосвіти, на створення освітніх центрів Уряд виділив 100 млн гривень. Це дозволить збільшити кількість таких центрів і розширити перелік тих професій, за якими ведеться підготовка.

"Нам треба зупинити трудову міграцію і створити умови, аби люди залишалися в Україні. За кілька років питання можна вирішити. Завдання – висока зарплата, якісний рівень робочих місць".

Надрукувати
мітки:
коментарів