Поділитись:

Зайнявся сексом до 16? На п'ять років у тюрму!

Вівторок, 17 квітня 2018, 12:10
Зайнявся сексом до 16?  На п'ять років у тюрму!

В Україні посилили кримінальну відповідальність за добровільні статеві зносини з особою, яка не досягла 16-річного віку.

Закон України "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації" підписав Петро Порошенко 16 квітня 2018 року, – повідомляє прес-служба Президента.

Зазначається, що прийняття відповідних змін та доповнень сприятиме підвищенню стану захисту та дотримання прав дитини в Україні, наблизить українське законодавство до міжнародних стандартів забезпечення захисту дитини від сексуальної експлуатації, дозволить Україні виконати рекомендації Комітету ООН з прав дитини та Європейського комітету з соціальних прав Ради Європи.

Законом передбачені зміни до статті 155 КК України, якими криміналізуються добровільні статеві зносини з особою, яка не досягла 16-річного віку, вчинені повнолітньою особою. Таким чином, встановлюється мінімальний вік статевого повноліття, що відповідає рекомендаціям Комітету ООН з прав дитини, а також не виникає потреби в обов'язковому проведенні судово-медичної експертизи для встановлення статевої зрілості потерпілої особи, що суттєво полегшує процес кваліфікації та доказування цього злочину.

У законі також відмовляються від вживання терміна "статева зрілість".

Також законом встановлюється, що за секс з особою, якій не виповнилося 16 років, каратимуть обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Надрукувати
мітки:
коментарів