Поділитись:

У відділеннях "Укрпошти" можна буде розраховуватися карткою

Четвер, 19 квітня 2018, 08:47

Національний банк України видав ПАТ "Укрпошта" ліцензію на переказ коштів в національній валюті без відкриття рахунків, а також зареєстрував договори про участь ПАТ "Укрпошта" в міжнародних платіжних системах VISA та MasterCard.

Про це інформує прес-служба підприємства.

"Клієнти "Укрпошти" давно чекали на можливість сплатити за товари і послуги платіжними картками. Завдяки рішенню Нацбанку така опція стане доступною вже найближчим часом. Розрахуватись у відділеннях можна буде через платіжні термінали "Укрпошти" або ж на інтернет-сайті чи в нашому мобільному застосунку, а також в "Укрпошті" тепер можливо отримувати готівку з платіжних карт. Такі операції будуть здійснюватися без посередництва банка-еквайера, що дозволить знизити собівартість їх проведення", – зазначив в. о. генерального директора Укрпошти Ігор Смілянський.

"Укрпошта має більше 11 тис. відділень. Таке рішення дасть змогу розширити платіжну інфраструктуру для здійснення безготівкових платежів. Крім того, цей крок є дуже важливим для побудови в нашій державі cashless economy та збільшення обсягів безготівкових розрахунків, особливо в невеликих містах і селах, де зараз переважають розрахунки готівкою", – зазначив директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України Олександр Яблунівський.

Для розрахунку картками у відділеннях "Укрпошти" через систему держзакупівель Prozorro вже закупила за найвигіднішою в Україні ціною 5 тисяч платіжних терміналів, які відповідають всім сучасним технологічним вимогам міжнародних платіжних систем MasterCard, Visa та НПС "ПРОСТІР".

Надрукувати
мітки:
коментарів