Поділитись:

Цьгорічний похід на шашлики подорожчав на 28%

Субота, 21 квітня 2018, 11:06

Експерти асоціації постачальників торговельних мереж підрахували вартість набору продуктів, необхідних для компанії з чотирьох чоловік для відпочинку на природі.

Про це у мережі Facebook написав генеральний директор і засновник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

До набору "до шашлику" увійшли 1,6 кг свинини, по 1 кг огірків і томатів, 2 л мінеральної води, чотири пляшки пива по 0,5 л, 0,75 л пляшка вина, по 0,5 кг чорного і білого хліба, а також упаковка кетчупу 500 гр.

Розрахунок цін здійснювався на підставі даних офіційної статистики по продуктах, які підлягають державному моніторингу, та київського продовольчого ринку "Дніпро" по всіх інших.

Цього року травневий "шашлик" обійдеться в 445 грн. За рік він став дорожче на 28%, або на 96 грн. Найдорожчим продуктом цього списку, звичайно ж, є свинина. Вона обійдеться нам у 176 грн за 1,6 кг. За рік м'ясо подорожчало на 38%.

Також доведеться розщедритися на овочі, вино і пиво. Так, зокрема огірки обійдуться нам у середньому за кілограм у 60 грн, помідори – 50 грн, пляшка вітчизняного вина – 59,2 грн, а чотири пляшки пива – 56грн.

Менш витратними продуктами для пікніку буде упаковка кетчупу – 15,8 грн за 0,5 кг, пляшка 2 л мінеральної води – 12,5 грн, чорний хліб – 8 грн за 0,5 кг та білий хліб – 7,5 грн за 0,5 кг.

Правда, на цих продуктах цілком можна заощадити. Наприклад, якщо замінити свинину на курячі крильця або гомілки, то похід на природу обійдеться значно дешевше.

Якщо продовжувати говорити на не серйозні теми, то пліткують, що депутати парламенту підтримують Прем'єр-міністра, але за підтримку вимагають так багато, що краще було перенести звіт Уряду на два місяці. Тому, якщо кожен виставляє свої вимоги щодо підтримки дій Кабінету Міністрів, то Асоціація також висловлює свої: зниження ставки податку на додану вартість на продукти харчування з 20 % до 5 %.

Надрукувати
мітки:
коментарів