Поділитись:

Уряд збільшив премії переможцям конкурсу "Учитель року"

Четвер, 17 травня 2018, 10:26
Уряд збільшив премії переможцям  конкурсу «Учитель року»

Кабінет Міністрів збільшив розмір премій для переможців і лауреатів Всеукраїнського конкурсу "Учитель року", прив'язавши їх до мінімальної зарплати.

Відповідні зміни до Положення про конкурс ухвалені урядовим рішенням, – повідомляє Освіта.ua.

У Міністерстві освіти повідомили, що сума винагороди відтепер становитиме:

  • для переможців – п'ять мінімальних заробітних плат (18 600 грн);
  • для лауреатів – чотири (друге місце – 15 тисяч грн) і три (третє місце – 11 тисяч грн) мінімальних зарплати.

Збільшені премії отримають переможці та лауреати 2019 року.

"Наше завдання – зробити професію вчителя престижнішою. Участь та перемога у подібних конкурсах – це можливість вчителю проявити себе, і вона має відповідно підтримуватись державою. Навіть після цього підняття розмір премії залишається недостатньо високим, враховуючи скільки сил учителю потрібно витратити на підготовку та участь у конкурсі. Однак це значний крок вперед, премії зростають більш ніж у три рази", – зазначила міністр освіти Лілія Гриневич.

До Положення про конкурс також були внесені інші зміни. Зокрема, участь у конкурсі відтепер зможуть брати педагогічні працівники закладів професійної освіти, які також викладають загальноосвітні предмети.

Інша новація – проведення першого туру конкурсу за зональним принципом, щоб прибрати зайві бюрократичні процедури для участі вчителів з об'єднаних територіальних громад. Органи управління освітою ОДА зможуть визначати місця проведення першого туру з урахуванням результатів реєстрації учасників. Це має забезпечити рівні умови для педпрацівників закладів освіти як районного підпорядкування, так і ОТГ.

Надрукувати
мітки:
коментарів