Поділитись:

За два роки спритний поляк "працевлаштував" 442 українців

Субота, 26 травня 2018, 16:10
За два роки спритний поляк

Фермер з Польщі, який видавав "липові" заяви про намір працевлаштувати іноземців, зокрема з України, отримав 442 звинувачення, за що може провести у в'язниці 8 років.

Про це повідомляє "Монітор Інфо".

Із початку року працівники поліції Плонська збирали матеріали, пов'язані з видачею 38-річним мешканцем гміни Червінськ фальшивих заяв, що дозволяють іноземцям приїхати на роботу до Польщі.

За даними поліцейських, чоловік видав 442 "запрошення" протягом останніх двох років. "Запрошення" одержували громадянами України, які платили за них по кількадесят злотих. Завдяки цьому вони отримували візу та могли вільно пересуватися територією ЄС. Чоловік не мав ані можливості, ані наміру наймати іноземців, яким надавав заяви. Те, що він взявся за таку схему, пояснив складною фінансовою ситуацією.

Районна прокуратура в Плонську розпочала слідство, яке завершилося направленням до суду обвинувального висновку, що містить 442 корупційні звинувачення в наданні неправдивих відомостей у документації, що дозволяє іноземцям перебувати в Польщі з порушенням чинного законодавства.

Чоловік може сплатити штрафу або відбути покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 8 років.

Надрукувати
мітки:
коментарів