Поділитись:

Хто зможе перескласти ЗНО з англійської: пояснення від Міносвіти

Четвер, 07 червня 2018, 16:50

Найбільшу кількість апеляцій на процедуру проведення тестувань подали учасники ЗНО з англійської мови (усього 65). І усі претензії були до аудіювання.

Воно відбувалося на тестуванні вперше і мало три рівні складності. Претензії зокрема були до того, як відтворювався звук або як диктор начитував текст (наскільки зрозуміло).

Як пояснила під час засідання уряду Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, у ЗНО є багато стабілізуючих факторів, які дозволяють будь-яку випадкову помилку на тестуванні або ж технічний огріх потім врахувати так, щоби це не вплинуло на результат дитини.

"Усі випадки апеляції ми розглядаємо, чи було технічне обладнання встановлене так, як і було визначено. Адже уряд виділив на це 17,5 мільйонів гривень. Деякі випускники скаржаться на те, що вони сиділи далеко і їм не збільшили гучність. Якщо факти будуть підтверджені, то всі ці випускники будуть мати можливість повторно скласти ЗНО 4 липня на додатковій сесії. Ситуація із аудіювання показала нам проблеми у вивченні англійської мови. Звичайно, якщо дитина в школі не була підготовлена і вчитель не давав їй слухати відповідні записи англійською мовою, то їй складно потім сприйняти такий автентичний текст. На сайті УЦОЯО є цей запис аудювання, його можна переглянути. Ви можете самі пересвідчитися у його якості і складності цих завдань", – розповіла вона.

До слова, участь у додатковій сесії можлива лише для тих учасників, які подали апеляційні заяви на порушення процедури, не залишаючи свій пункт проведення ЗНО, а також отримали позитивне рішення відповідних регламентних комісій при регіональних центрах оцінювання.

Зі слів Гриневич, на ЗНО також була одна технічна помилка. У слові attraction була одна літера t замість двох. Це був огріх при друці. Зрозуміло, що діти, які знають про те, що в цьому слові дві букви t, могли переписати слово із помилкою. Ця помилка не буде враховуватися нікому з абітурієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГРИНЕВИЧ ПРОКОМЕНТУВАЛА СКАНДАЛ ЗІ ЗНО З АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ

Надрукувати
мітки:
коментарів