Поділитись:

QR-платежі в Україні будуть популярними, як у Китаї, - голова правління ПриватБанку*

Середа, 13 червня 2018, 13:40
QR-платежі в Україні будуть популярними, як у Китаї, - голова правління ПриватБанку*

ПриватБанк запускає масштабну кампанію з розширення в Україні інфраструктури безконтактних QR-платежів.

Як заявив голова правління ПриватБанку Петр Крумханзл, активна реалізація проекту дасть можливість українцям оплачувати будь-які покупки за допомогою смартфону, навіть якщо в них немає із собою готівки та банківської картки. Активне розширення мережі QR-еквайрингу вже цього року дозволить QR-платежам стати в Україні не менш популярними, ніж у Китаї, а торгівля і малий бізнес отримають найдоступніший інструмент приймання безготівкових платежів.

"Якщо в покупця немає готівки, то мобільний телефон завжди із собою, а оплата за QR-кодом забере не більше часу, ніж розрахунки банківською карткою, – зазначив голова правління банку Петр Крумханзл. – Найпопулярніший у Китаї та вподобаний європейцями, швидкий і простий спосіб приймання безконтактних платежів є ідеальним для малого бізнесу, оскільки не вимагає від підприємця або торгової точки зайвих витрат. Сьогодні вже понад 4 000 торгових точок приймають безготівкові платежі від клієнтів через QR-коди".

Новий сервіс ПриватБанку "Платежі за QR-кодом" дозволяє покупцям оплачувати товари або послуги через мобільний додаток Privat24, відсканувавши QR-код з плаката в торговій точці. Для підключення сервісу підприємцям або компаніям потрібно просто перейти в меню "Приват24 для бізнесу" ("Послуги" – "Приймання платежів" – "Платежі за QR-кодом"). Спеціальні плакати з QR-кодом торгової точки можна роздрукувати з Приват24 або отримати файл для друку на електронну пошту.

Нагадаємо: у травні ПриватБанк запустив PrivatPayBot, який допоможе підприємцям і малому бізнесу приймати оплату товарів і послуг у безготівковій формі за допомогою QR-кодів і популярного месенджера Telegram. Щоб користуватися віртуальним терміналом, потрібно лише підключити бота в месенджері та свою пластикову картку або рахунок у банку.

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 квітня 2024
15 лютого 2024
17 червня 2023
18 березня 2023
03 жовтня 2022
26 липня 2022
14 липня 2022
07 липня 2022
28 червня 2022
17 червня 2022