Поділитись:

В Україні впроваджуватимуть електронні чеки

Середа, 13 червня 2018, 16:56

Кабінет Міністрів спростив обслуговування і ремонт реєстраторів розрахункових операцій та почав експеримент з використання різних пристроїв в якості касових апаратів.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 13 червня, – пише Економічна правда.

Згідно з ухваленими документами, система передбачає онлайн-реєстрацію будь-яких пристроїв: персональних комп'ютерів, планшетів, смартфонів – без подачі в органи контролю документів в паперовому вигляді та безплатне їх використання замість касових апаратів.

"Три мети ми досягаємо прийняттям нової схеми. Перше – спрощення ведення бізнесу, і це найголовніше. Друге – поліпшення обміну в самій фіскальній службі між територіальними відділеннями. Третє – це зменшення тіньового сектора", – зазначила виконувач обов'язків Міністра фінансів Оксана Маркарова.

Як зазначив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, нова система дає можливість повністю відмовлятися від касових апаратів і щомісячнічніх внесків на їх обслуговування.

Бізнес заощадить близько двох мільярдів гривень на додаткових оплатах.

"Це не бізнес – продавати касові апарати, це була монополія, щоб усіх "посадити на голку..." Можна сказати, що цей проект – це звільнення від касовоапаратівского рабства", – зазначив Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: APPLE PAY В УКРАЇНІ: ЩО ЦЕ І ЯК ПРАЦЮЄ (ВІДЕО, ІНФОГРАФІКА)

Надрукувати
мітки:
коментарів