Поділитись:

Встигнути за літо

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 16 червня 2018, 07:40
Встигнути за літо

Літо – пора вітамінів. Саме у цю пору маєте можливість посмакувати різноманітними і багатими на вітаміни ягодами.

А ось і підбірка найкорисніших із них. Поспішіть насолодитися досхочу!

Лохина

Встигнути за літо

Ці ягоди насичені вітаміном К. Він сприяє зміцненню капілярів та припиненню кровотеч.

Чорниця також містить антоціани. Вони можуть знизити ризик серцевих захворювань. Крім того, чорниця може знизити рівень холестерину у крові та розвиток діабету.

Малина

Встигнути за літо

Малина містить поліфеноли. Вони зменшують окислювальний стрес. Якщо ви хочете почуватися ситим, то малина - саме те, що потрібно, адже у ній міститься лептин. Також малина бореться із запальними процесами. Особливо корисна для серця.

Полуниця

Встигнути за літо

Полуниця – одна з найбільш поширених ягід у світі, а також одне з найкращих джерел вітаміну С.

Ці ягоди зменшують фактори ризику серцевих захворювань. Також вживання полуниці може допомогти контролювати рівень цукру в крові, що дозволяє запобігти появі діабету.

Ягоди Годжі

Встигнути за літо

Ягоди Goji також містять високий рівень вітаміну A і зеаксантину: вони важливі для здоров'я очей. Вживання 14 г ягід годжі на день запобігає погіршенню зору через старіння.

Дослідження показало, що вживання ягідного соку з цих ягід впродовж двох тижнів збільшує метаболізм і зменшує розмір талії у людей з надмірною вагою.

Чорниця

Встигнути за літо

Чорниця дуже схожа лохину, тому їх дуже легко сплутати. Ця ягода ефективна при зниженні запалення у людей, що страждають на серцеві захворювання або метаболічний синдром. У одному із досліджень виявилося, що чорниця допомогла зменшити об'єм талії на 1,2 см.

Ягоди Асаі

Встигнути за літо

Acai стали популярними харчовими добавками. Вони корисні для здоров'я через те, що містять антиоксиданти.

При споживанні ягід у вигляді соку чи м'якоті, вони можуть зменшити кількість хімікатів, що беруть участь у окислювальний стресі. Ягоди Acai також зменшують вміст цукру в крові, рівень інсуліну та холестерину в крові у дорослих з надмірною вагою.

За матеріалами видання Health Line.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів