Поділитись:

Пояснили, чому затримуються авіарейси з українськими туристами

Середа, 04 липня 2018, 09:05

Чартерні авіарейси затримуються з відправленням через те, що кількість українських туристів перевищила обсяг пасажиромісць, які можуть надати перевізники.

Про це повідомив заступник міністра економічного розвитку Михайло Титарчук, – інформує "Новое время".

"Проблема, яка гостро постала в цьому літньому сезоні, безпосередньо пов'язана зі збільшенням кількості охочих відпочити (за кордоном – ред.), що в рази перевищило обсяг пасажиромісць, які авіаперевізники чартерних рейсів фактично можуть надати, та постійним демпінгуванням цін на тури. Незадовільний технічний стан літаків додає негативу, призводить до постійного виходу з ладу бортів і відповідно зі збоєм рейсів в обох напрямках", – зазначив він.

Зі слів Титарчука, постійні затримки авіарейсів тягнуть за собою витрати на проживання та харчування туристів, а також виплати компенсацій за затримки вильотів. При цьому ні туроператори, ні авіаперевізники не хочуть брати на себе ці додаткові витрати.

"Щоб остаточно не зірвати цей туристичний сезон, закликаю туроператорів і авіаперевізників до взаєморозуміння для оптимізації льотної програми з максимальним урахуванням потреб туристів в літній сезон. Туроператорам при укладанні договорів з чартерними перевізниками необхідно враховувати реальну спроможність і потужність авіакомпанії, а також бути впевненими, що у останньої є резервні борти", – написав Титарчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів