Поділитись:

Пояснили, як студентам-контрактникам повернути гроші за навчання

Четвер, 05 липня 2018, 08:18
Пояснили, як студентам-контрактникам повернути гроші за навчання

Повернути податкову знижку можна лише за рік, що минув. Для цього потрібно взяти чек про оплату навчання у виші, заповнити декларацію про доходи і звернутися до найближчої податкової.

Отримати податкову знижку можуть батьки студентів-контрактників, або студенти, які працюють, інформує 5 канал.

Для прикладу, якщо платник податку отримав заробітну плату 100 тис. грн за рік. З неї організація утримала податок на доходи фізичних осіб (ПДФО – 18 %), який становив 18 000 гривень. Витрати на навчання за рік становили 15 000 гривень.

Формула розрахунку:

  • 100 000 грн – 15 000 грн = 85 000 грн;
  • З цієї суми необхідно вирахувати податок на доходи фізичних осіб. 85 000 грн * 18% (ПДФО) = 15 300 гривень;
  • З цієї різниці віднімаємо 18 000 грн податку на доходи фізичних осіб, які державі вже сплатили, і ця різниця – 2 700 гривень буде сумою податкової знижки.

Нагадаємо, що податкова знижка – це документально підтверджені витрати фізичної особи, резидента, який не є суб'єктом господарської діяльності, понесені ним протягом звітного періоду, на які законодавчо дозволено зменшити суму загального оподатковуваного доходу такого платника, отриманого ним у вигляді заробітної плати.

Отримати податкову знижку можуть громадяни України, що понесли такі витрати: оплатили навчання, зробили благодійні внески, чи внески до пенсійного фонду, застрахували життя на довгий термін, переобладнали транспорт, скористалися репродуктивними технологіями чи програмою доступного житла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів