Поділитись:

Полювання на єврономери: як будуть ловити порушників

Четвер, 05 липня 2018, 11:11
Полювання на єврономери: як будуть ловити порушників

Поліцейські отримали можливість відстежувати терміни перебування в Україні авто на єврономерах і застосовувати санкції до порушників.

Про це повідомляє AutoConsulting.

Тепер поліція має доступ до митної базі "Інспектор-2006", в якій фіксуються всі авто, які перетинають кордон. Там же видно, в якому саме режимі в'їхав автомобіль: транзит або тимчасове ввезення на 1 рік. Якщо ж авто знаходиться в Україні в режимі тимчасового ввезення, то протягом 90 днів його необхідно зареєструвати в сервісному центрі МВС України в установленому порядку.

Як правило, "євробляхери" цього не робили, оскільки поліція не мала інформації щодо того, чи знаходиться цей автомобіль в Україні перший день, чи вже рік. Більше того, поліцейські навіть не могли запитувати про подібну інформацію. Але все змінилося, з появою експериментальної постанови Кабміну.

Тепер патрульний екіпаж не тільки бачить термін перебування авто в Україні, а й має право виписати штраф 255 грн при виявленні факту порушення. А повторне таке порушення може потягнути на позбавлення права керування на строк 3-6 місяців і навіть на конфіскацію авто.

За інформацією видання, поліція вже почала користуватися новими повноваженнями і стала частіше зупиняти авто на єврономерах.

Одна з груп, які об'єднують власників авто на єврономерах, вже готується до масштабного страйку. Дати ще не анонсовані, але підготовка вже почалася.

А в поліції тим часом додають інформацію про порушників термінів перебування в Україні в систему "Рубіж". За допомогою такої системи патрульний поліцейський буде зупиняти вже саме порушників, а не тих "іноземців", які перебувають в Україні в рамках чинного законодавства.

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00