Поділитись:

Facebook блокує користувачів, які негативно оцінювали сторінку ФІФА

Середа, 11 липня 2018, 08:50
Facebook блокує користувачів, які негативно оцінювали сторінку ФІФА

Facebook почав масову перевірку користувачів, які знижували рейтинг акаунту Міжнародної федерації футболу FIFA.

Експерти кажуть, що це не автоматичний алгоритм, а централізовані дії керівництва соцмережі. Повідомлення про блокування акаунтів у Facebook з'явилися 10 липня 2018-го після того, як понад 150 тисяч користувачів знизили рейтинг офіційної сторінки FIFA до одного з п'яти балів, – повідомляє "Новое время".

"Моє припущення: це не автоматичні сценарії протидії атакам ботів. Я думаю, що аномалія (масове зниження рейтингу конкретній групі) була зафіксована ще вчора, а на момент дій у відповідь соцмережі рахунок перевалив вже за 150000. Тому, наскільки я можу судити, приймалося якесь консолідоване рішення живими людьми, відповідальними особами з Facebook. І тепер ми бачимо вже наслідки цього рішення", – прокоментував Єгор Папишев, незалежний експерт з кібербезпеки.

"Це очевидно не good face з боку FIFA і Facebook. Оцінюючи фідбек від користувачів, я можу судити про масовість цієї кампанії: мова йде про десятки тисяч акаунтів", – додав він.

Уже зараз негативний рейтинг сторінки FIFA в Facebook видалений, і користувачі більше не можуть поставити оцінку цьому акаунту. Також була вимкнена можливість оцінити і прокоментувати сторінку штаб-квартири FIFA на Google Maps.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК УНИКНУТИ СМАРТФОНОЗАЛЕЖНОСТІ: ПОРАДИ

Надрукувати
мітки:
коментарів