Поділитись:

Супрун розповіла про небезпеку дієт

П'ятниця, 13 липня 2018, 19:34

Екстремальні дієти, які передбачають тривале голодування на воді, соках, смузі чи трав'яних відварах або ж обмежене вживання овочів, можуть призвести до поганих наслідків.

Такі дієти начебто "звільняють" кишківник від шлаків. Однак, варто зазначити, що існування шлаків в організмі та визначення їх кількості майже неможливе. Жоден лікар чи спеціальне лабораторне дослідження не зможуть визначити рівень зашлакованості вашого організму. Про це написала в.о. Міністра охорони здоров′я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Із її слів, в організмі працюють природні видільні системи: печінка, нирки, шлунково-кишковий тракт та навіть шкіра. Якщо у вас немає порушення функції цих органів чи систем, вони чудово справляються зі своєю роботою та виводять з організму все зайве.

Тому немає потреби вживати настільки радикальні заходи та влаштовувати стрес своєму організму. Сьогодні не існує великих авторитетних досліджень, які доводять ефективність вживання детокс-продуктів та дієт для втрати ваги чи звільнення від шлаків.

До того ж деякі науковці вважають детоксикацію великим комерційним проектом.

Чому тоді досить багато людей стверджують, що відчувають себе краще після детоксикації? Під час таких чисток ви справді можете втратити вагу та відчути полегшення. Це відбувається шляхом зменшення кількості спожитих калорій на день та відмови від оброблених харчових продуктів, які мають в складі тверді жири та цукор.

Крім того, організм втрачає воду, що сприяє схудненню, натомість підвищує ризики появи зневоднення. Після закінчення дієти, коли ви повернетесь до звичайного харчування, існує висока ймовірність, що вага швидко повернеться.

Такі експерименти також можуть бути небезпечними для здоров'я. Різке зменшення кількості калорій в раціоні, які зазвичай передбачають очищувальні дієти, може призвести до появи відчуття крайньої втоми та роздратування, головного болю або ж проблем зі шлунково-кишковим трактом.

До того ж детокс-голодування протипоказане людям, що мають хвороби нирок, цукровий діабет чи хвороби шлунково-кишкового тракту. Довготривале голодування може також стати причиною появи дефіциту вітамінів та мінералів.

Очищувальна дієта може мати позитивний ефект у випадку, якщо ви прагнете змінити свої харчові звички в цілому. Вона може спрацювати як своєрідний "перемикач" для вашого організму. Проте вона має відбуватись під наглядом лікаря.

"Пам'ятайте, що відмова від куріння та вживання алкоголю, постійна фізична активність та збалансоване харчування – це найкраща "детоксикація" для вашого організму", – наголосила Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 ЗВИЧОК, ЯКІ ПРОДОВЖУЮТЬ ЖИТТЯ

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
07 березня 2024
02 березня 2024
01 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024
25 лютого 2024