Поділитись:

Carlsberg не закриватиме завод в Україні

Понеділок, 16 липня 2018, 15:53

Компанія харчової промисловості України, виробник пива, безалкогольних та алкогольних напоїв Carlsberg Ukraine не закриває завод в Україні через дефіцит хлору, що використовується для очищення питної води.

Про це повідомляє Громадське, посилаючись на прес-службу виробника.

Після зупинки виробництва рідкого хлору і соляної кислоти заводом "ДніпроАзот" Carlsberg Ukraine знайшла замінник.

"Наразі, у зв'язку із зупинкою виробництва рідкого хлору і соляної кислоти заводом "ДніпроАзот", Carlsberg Ukraine, як і інші компанії-виробники напоїв і харчових продуктів в Україні, зіштовхнулася із проблемою дефіциту соляної кислоти, яка використовується в процесі водопідготовки. У воду соляна кислота не додається, а використовується для підготовки фільтрів для пом'якшення жорсткої води. Даний метод використовується виробниками води і муніципальними системами водопостачання (водоканалами) у всьому світі і є класичним підходом до водопідготовки і пом'якшення води", – йдеться у повідомленні.

"Внаслідок прийнятих керівництвом Carlsberg Ukraine заходів щодо забезпечення поставок соляної кислоти і її замінників, на сьогодні ймовірність виникнення збоїв в роботі заводів вже оцінюється як невисока", – додають у Carlsberg.

Компанія закликала український Уряд втрутитись та вирішити проблему із хлором, аби запобігти зупинці роботи багатьох підприємств.

"Ми сподіваємось, що зацікавлені сторони і Уряд вирішать проблему в найкоротший термін, щоб запобігти зупинці роботи багатьох підприємств в високий сезон, що може призвести до значних збитків для компаній та недоотримання бюджетних коштів від податків", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: "Європейська бізнес асоціація" повідомила, що виробники напоїв, зокрема Carlsberg, Coca-Cola і PepsiCo, можуть закрити діяльність через дефіцит хлору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧИ ЗАЛИШИТЬСЯ ЛУЦЬК БЕЗ ПИТНОЇ ВОДИ

Надрукувати
мітки:
коментарів