Поділитись:

Як отримати "живі" гроші за зекономлені газ і світло

Четвер, 19 липня 2018, 16:12

Як і торік, під монетизацію підпадають зекономлений домогосподарствами еквівалент вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу.

Про це повідомляє Тeplo.gov.ua.

До 1 липня 2018 року підприємства-виробники чи підприємства-виконавці послуг з газо-, та електропостачання в паперовому та електронному вигляді надали структурному підрозділу з питань соціального захисту населення списки енергоощадних субсидіантів із зазначенням суми невикористаної державної допомоги.

Субсидіантам, які вели енергоефективне домогосподарство, для отримання коштів необхідно до 1 вересня подати заяву у місцеве управління соціального захисту населення, на підставі якої здійснюватиметься виплата грошової винагороди за енергоефективність.

Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відстежуватит у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вони використовуються для опалення.

Відкриття рахунку в банку, як і вибір самої уповноваженої банківської установи, через які проводяться виплати соціальних допомог та пенсій, або у відділеннях Укрпошти має здійснюватися субсидіантом самостійно. На момент подачі заяви рахунок в банку повинен бути уже відкритим. При цьому у містах виплати здійснюватимуть винятково через банківські установи, а в сільській місцевості – через банки або пошту за вибором отримувача.

Виплата "живих" грошей у рамках урядового проекту з монетизації частини зекономлених субсидій здійснюється урядом цьогоріч вдруге за роки української незалежності. Це перший крок переходу до повної монетизації пільг і субсидій. Минулоріч грошову винагороду від Уряду за зекономлені енергоресурси отримали 1 мільйон 755 тисяч українських родин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НОВІ МІФИ ПРО СУБСИДІЮ: ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ (ІНФОГРАФІКА)

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
07 березня 2024
02 березня 2024
01 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024