Поділитись:

Поляки передумали зводити паркан на кордоні з Україною

П'ятниця, 20 липня 2018, 14:40

Польща не будуватиме паркану від диких кабанів на своєму східному кордоні, бо такі дії не будуть ефективними.

Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Ян Кшиштоф Ардановський, – повідомляє "Європейська правда", посилаючись на W polityce.

Зі слів міністра, Європейська агенція безпеки харчової продукції (EFSA) прийшла до висновку, що побудова паркану буде неефективною, тому не вкладатиме кошти у цей проект.

Згідно з пропозицією попереднього міністра сільського господарства, паркан мав стати засобом запобігання поширенню африканської чуми свиней.

"За даними EFSA, невеликі паркани на коротких ділянках можуть ефективно запобігати переміщенню диких кабанів у певному місці, те саме стосується малих пасток, через що дикі кабани збираються в одному місці та можуть бути забиті. Проте не варто створювати довгий паркан. Така думка була озвучена минулого тижня, і це є підставою для того, щоб польський уряд відмовився від ідеї", – сказав Ардановський.

З його слів, кошти, які польський уряд планував виділити на паркан, підуть на фінансування діяльності мисливських товариств по відстрілу диких кабанів вдовж кордону.

Нагадаємо: восени 2018 року Польща мала намір розпочати будувати паркан на кордоні з Україною і Білоруссю, щоб попередити міграцію диких кабанів і розповсюдження африканської чуми свиней (АЧС).

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 березня 2024
16 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
11 березня 2024
10 березня 2024