Поділитись:

Підвищення кваліфікації: у педагогів буде вибір

П'ятниця, 20 липня 2018, 17:42

Міністерство освіти і науки планує розпочати реформу системи підвищення кваліфікації вчителів.

Про це заявила міністр освіти Лілія Гриневич, – повідомляє Освіта.ua.

Реформування системи підвищення кваліфікації педагогів варто починати зі скасування монополії обласних інститутів післядипломної освіти.

Зі слів міністра, закон "Про загальну середню освіту", якщо парламент ухвалить його восени, деталізуватиме відповідну норму закону "Про освіту" та передбачатиме можливість для вчительства підвищувати кваліфікацію в неурядових організаціях.

"Ми сподіваємося, що нам вдасться закласти гроші на це у бюджеті на 2019 рік. Ми працюємо над цим із Міністерством фінансів. Як мінімум, ми розробимо критерії для всіх організацій, що займаються підвищенням кваліфікації шкільних педагогів. Перелік інституцій, котрі відповідатимуть критеріям, опублікуємо на сайті МОН, щоб педагоги змогли обирати. Таке навчання можна буде зарахувати до годин підвищення кваліфікації. До речі, якщо закон приймуть, години зростуть удвічі", – сказала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Разом з тим, у Міносвіти, посилаючись на результати опитування вчителів з усієї України, яке проводило ГО "EdCamp Україна", повідомили, що 79 % українських вчителів вважають, що систему підвищення кваліфікації педагогів потрібно реформувати.

Окрім невдоволення системою підвищення кваліфікації, в межах опитування освітяни також вказували на найбільші прогалини у власній освіті. Зокрема, 45 % повідомили, що їм бракує вивчення іноземних мов, 43 % хочуть дізнатись про профілактику професійного вигорання, 39 % – про створення нового освітнього простору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ВЧИТЕЛІВ-2018: ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ

 

Надрукувати
мітки:
коментарів