Поділитись:

Українським військовим підвищать зарплату

Понеділок, 30 липня 2018, 10:56

Міноборони ухвалило рішення щодо підвищення грошового забезпечення армійцям з 1 жовтня 2018 року та звернулося до уряду задля збільшення фінансування з бюджету у сумі 4,5 млрд грн.

Як повідомили 29 липня у прес-центрі ЗСУ, відповідний лист за підписом глави МОУ направлено Прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, – пише Українська правда.

"На початку 2016 року мінімальне грошове забезпечення військових складало 7 тис. грн. На той час це була досить значна сума, яка становила близько 5 розмірів мінімальної заробітної плати та майже 1,6 розміру середньої зарплати по країні. Підвищення соцстандартів з 1 січня 2017 року ... призвело до погіршення матеріального стану військовослужбовців, що спровокувало відтік військовослужбовців", – йдеться у повідомленні.

Грошове забезпечення військовослужбовця першого року служби складає 7,5 тис. грн при середній зарплаті по країні 8,7 тис. грн.

Зазначається, що наразі "опрацьовується питання щодо збільшення з 1 жовтня 2018 року мінімального грошового забезпечення рядовому складу – до 9 тис. грн, офіцерському складу – до 15,3 тис. грн".

"Для виплати грошового забезпечення у другому півріччі 2018 року потрібен додатковий фінансовий ресурс у сумі 4,5 млрд.грн., що необхідно врахувати під час доопрацювання показників видатків держбюджету на 2018 рік", – зазначили у ЗСУ.

Також у ЗСУ заявили, що недостатній рівень грошового забезпечення є основною причиною звільнення військових після закінчення контракту.

"З січня по червень звільнилося 11 тисяч офіцерів та контрактників, що мали військовий досвід, ще 18 тисяч має звільнитися до кінця 2018 року", – заявили у ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПЕРШІ КУРСАНТИ ЛУЦЬКОГО "ПОЛІТЕХУ" СКЛАЛИ ПРИСЯГУ (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів