Поділитись:

В українських містах можуть з'явитися автоматизовані паркінги

Четвер, 09 серпня 2018, 09:54

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує внести зміни щодо можливості проектування автоматизованих гаражів для автомобілів у містах.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Світ не стоїть на місці і поступово переходить на автоматизацію усіх можливих процесів. Наприклад, автоматизовані гаражі для автомобілів. Процес паркування на таких автостоянках відбувається автоматично, без участі водіїв. Такі стоянки займають менше простору, що дуже важливо, особливо в центральних районах крупних міст. Тобто їх можна розміщувати там, де не є багато місця для звичайних чи механізованих парковок", – повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Управління пристроєм для переміщення автомобілів і контроль його роботи в автоматизованих гаражах передбачається з приміщення диспетчерської. При проектуванні автоматизованих гаражів необхідно передбачати доступ персоналу для технічного обслуговування на кожен ярус розміщення автомобілів та до кожного машиномісця.

Згідно із запропонованими змінами у ДБН, автоматизовані гаражі можна прилаштовувати до будинків за умови їх відокремлення протипожежною стіною 1 типу. Крім цього, допускається передбачати підземні автоматизовані гаражі до 9-го поверху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УКРАЇНІ ПАРКІНГИ ОБЛАШТУЮТЬ ПІД ЕЛЕКТРОКАРИ

Надрукувати
мітки:
коментарів