Поділитись:

Стандарт, комфорт і економ: в Україні поїзди ділитимуть на класи

П'ятниця, 10 серпня 2018, 08:47
Стандарт, комфорт і економ: в Україні поїзди ділитимуть на класи

До кінця літа "Укрзалізниця" планує розділити поїзди на три класи: комфорт, стандарт і економ.

Про це в Delo.ua повідомив начальник департаменту пасажирських перевезень далекого сполучення "Укрзалізниці" Олександр Красноштан.

Він зазначив, що на сьогодні "Укрзалізниця" перебуває на фінальній стадії узгодження змін із Мінінфраструктури.

"Ідея в тому, що якщо пасажир купує квиток на поїзд класу комфорт, він отримає новий вагон (термін служби до 10 років), біотуалети, кондиціонування тощо. Це буде повний пакет послуг. Ми припускаємо, що в поїздах класу комфорт будуть тільки купе і СВ-вагони. Маршрутна швидкість в таких поїздах буде становити не менше 70 км/год, це буде найзручніший час прибуття поїзда", – сказав він.

"У поїздах типу стандарт будуть допускатися плацкарти хорошого рівня, з кондиціонером, з біотуалетом. У цих поїздах буде швидкість менше, ніж 70 км/год. В економ-поїздах будуть вагони старшими, можлива відсутність біотуалету і кондиціонера", – розповів Красноштан.

Говорячи про вартість квитка, начальник департаменту пасажирських перевезень далекого прямування УЗ відзначив, що залізничне відомство планує самостійно регулювати ціну квитка на поїзди класу комфорт і стандарт, а регулювання ціни на потяги класу економ залишити за державою.

"Якщо це вдасться, відбудуться позитивні зміни як для пасажира, так і для УЗ, адже ми на багатьох напрямках хотіли б знизити ціну на квиток", – повідомив Красноштан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЯГОДИНІ МОЖНА СІСТИ У ПОЇЗД ДО ПОЛЬСЬКОГО ХОЛМА

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
14 квітня 2024
28 березня 2024
13 березня 2024
09 лютого 2024
10 грудня 2023
27 листопада 2023
07 листопада 2023
05 листопада 2023