Поділитись:

Шириться нова суїцидальна гра, яку порівнюють із "Синім китом"

П'ятниця, 10 серпня 2018, 18:10
Шириться нова суїцидальна гра, яку порівнюють із «Синім китом»

Серед підлітків набирає популярності суїцидальна гра "Момо", що поширюється через WhatsАpp. Її називають причиною самогубства дівчинки в Аргентині та порівнюють із "Синім китом".

Поліція Аргентини розслідує нещодавнє самогубство 12-річної дівчинки та пов'язує цей інцидент з "Момо". Перед смертю вона записала відео на телефон. Правоохоронці вважають, що запис відео був одним із завдань Момо, які вели до самогубства, - пише Detector.media.

Телефон Момо поширюється через соцмережі, наприклад, у Twitter. Після того, як номер додали до контактів, за допомогою WhatsApp користувач із ніком "Момо" починає спілкування з підлітками.

За аналогією з "Синім китом" "куратор" надсилає їм завдання і картинки, де зображене різного роду насильство. Коли підлітки відмовляються слідувати вказівкам, він починає їм погрожувати.

Характерна риса Момо – аватарка, на якій зображене страшне обличчя. Це фотографія скульптури японського художника Мідорі Хаясі, яку він створив для виставки у 2016 році. Вона не має жодного відношення до гри.

У Мексиці вже почали інформаційну кампанію з роз'яснення небезпеки "Момо". Відомство по боротьбі з кіберзлочинністю у Табаско каже: "Ризик цих завдань для молоді полягає в тому, що злочинці можуть використовувати це для крадіжки особистої інформації, підбурювання до самогубства або насильства, переслідування, підсилення та генерування фізичних та психологічних розладів, таких як тривога, депресія та безсоння".

Шириться нова суїцидальна гра, яку порівнюють із «Синім китом»

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів