Поділитись:

Кожен 37 учень у 2017 році скаржився на цькування в школі

Неділя, 12 серпня 2018, 11:30
Кожен 37 учень у 2017 році скаржився на цькування в школі

У 2017 році в українських школах було близько 109 тисяч звернень до психологів з приводу цькування. До психологів з цим зверталися як самі учні, так і батьки з вчителями.

За словами директора Директорату інклюзивної та позашкільної освіти міністерства освіти Лариси Самсонової, 39% з усіх звернень було від дітей, 29% – від вчителів, ще 5% – від сторонніх людей, інші – від батьків, – передає Громадське.

Самсонова наголосила, що статистика повідомлень про булінг у школах збільшилася, однак вона не вважає це поганим.

"Те, що збільшився цей показник, означає, що люди знають, що це булінг. А що далі з цим робити – ми вже маємо думати", – сказала генеральна директорка Директорату інклюзивної та позашкільної освіти.

На думку психолога Катерини Данилевської, для вирішення проблеми зі цькуванням у школах має бути системне рішення по роботі з батьками, вчителями та самими учнями.

"Було б добре, аби психологічна служба підтримувала і вчителів. А батькам треба змалку виховувати дітей в повазі до себе та інших, та напрацьовувати довірливі стосунки", – сказала Данилевська.

Довідково: За інформацією Інституту освітньої аналітики у 2016/2017 навчальному році в Україні навчалося 3 815 227 учнів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

В Україні зросла кількість самогубств серед дітей: що до цього призводить

Чому діти в школі цькують одне одного і як з цим боротися: думки експертів

Надрукувати
мітки:
коментарів