Поділитись:

В українських школах на одного вчителя припадає 9 учнів

Понеділок, 27 серпня 2018, 20:00

На одного вчителя в денних загальноосвітніх школах України припадає 9 учнів.

Про це йдеться в Інформаційно-статистичному бюлетені "Освіта в Україні: базові індикатори".

За інформацією Державної служби статистики України, в розрізі місто/село цей показник становить відповідно 11/6 осіб. Найбільша кількість учнів у розрахунку на одного вчителя зафіксована в місті Києві – 13 осіб. У Дніпропетровській, Одеській, Харківській областях цей показник найвищий серед регіонів і становить 11 учнів на вчителя.

Що стосується Волинської області, то тут навантаженість за кількістю учнів на одного педагога є однією з найнижчих по Україні – до 7 осіб, так само, як і в Тернопільській та Івано-Франківській областях.

Кількість учнів денних закладів загальної середньої освіти в розрахунку на одного вчителя в розрізі регіонів (2017/2018 н. р.)

Порівняно з іншими країнами Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), для України показник кількості учнів в розрахунку на одного вчителя у півтора раза менший за середній показник по державах-членах ОЕСР.

Кількість учнів закладів загальної середньої освіти на початок 2017/2018 н. р. в розрахунку на одного вчителя в країнах ОЕСР і Україні

Загалом по Україні на один денний заклад загальної середньої освіти припадає 26 учителів. Цей показник різниться за типом закладу освіти, зокрема найбільша кількість учителів працює в колегіумах – 58 та в гімназіях – 51. У розрізі державні/приватні заклади ЗСО показник кількості учителів на одну школу становить відповідно 27/23. У розрізі регіонів найбільша кількість учителів у розрахунку на один заклад ЗСО: у м. Києві – 47 і Кіровоградській області – 33. Найнижчий цей показник у Луганській (21), Миколаївській і Тернопільській (22) областях. На Волині на один цей показник становить від 25 до 28 вчителів на заклад.

Кількість учителів у розрахунку на один денний ЗЗСО на початок 2017/2018 н. р.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СЕРЕДНЯ НАПОВНЮВАНІСТЬ ШКІЛ УКРАЇНИ: РЕЙТИНГ

Надрукувати
мітки:
коментарів