Поділитись:

Кактуси не рятують від радіоактивного випромінювання, – Супрун

Четвер, 06 вересня 2018, 19:36
Кактуси не рятують від радіоактивного випромінювання,  – Супрун

Кактуси, розташовані біля монітора комп'ютера, не захищають від радіоактивного випромінювання.

Про це написала в.о. Міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у мережі Facebook.

Міф стверджує наступне: начебто кактуси – рослини, які краще зростають, поглинаючи радіоактивне випромінювання. Ніби саме воно в надмірній кількості надходить від монітора комп'ютера та наносить велику шкоду здоров'ю. А кактуси здатні його поглинати та якимось чином нівелювати цей шкідливий вплив. Як саме – науці не відомо. Адже не існує жодного наукового дослідження, яке б підтверджувало чи спростовувало цей міф. Науковці навіть не визнають це гіпотезою та достатньою підставою для проведення будь-якого дослідження.

"Наша здатність не вірити в такі інформаційні вкиди – критичне мислення. Маємо намагатися використовувати логіку, а не емоції, зіставлення фактів, а не суб'єктивні думки", – зазначила Уляна Супрун.

Щоб вберегтися від брехні, варто пам'ятати кілька її рис, які можна помітити неозброєним оком. Одна з них – це відсутність перевірених фактів та наявної конкретики: тут будуть відсутні деталі, конкретні прізвища, місця чи дати. Відповідно, інформацію не можна перевірити ніяким чином. Дивні скріншоти, відсутність джерела інформації, закриті коментарі чи представлення думки лише однієї сторони також можуть бути ознаками роботи фейк-мейкерів.

"Будьте свідомі. Історія з кактусом – досить невинний приклад. Але схоже перекручування інформації, яка стає популярною, може бути використане для більш небезпечних для здоров'я та життя маніпуляцій. Є лише один шлях не допустити це – критичне мислення", – додала Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК НАЛАШТУВАТИСЯ НА РОБОТУ ПІСЛЯ ВІДПУСТКИ

Надрукувати
мітки:
коментарів