Поділитись:

За "безвізом" у Польщі працюють 27% українців

П'ятниця, 14 вересня 2018, 14:35

26,8 % українських робітників у Польщі працюють на підставі біометричного паспорту.

Про це свідчить данні опитування, проведеного польською компанією EWL S.A, – пише Європейська правда.

Натомість переважна більшість українських працівників – 64 % – працевлаштовані на підставі трудових віз. На відміну від біометричних паспортів, які дають можливість перебування у ЄС лише впродовж 3-х місяців за півроку, трудові візи дають дозвіл на довше перебування.

Спеціальний дозвіл (карту) на перебування мають лише 4,6 % робітників. Вона дає можливість працевлаштування на декілька років.

Відповідно, згідно із результатами опитування, 50,4 % респондентів планують працювати у Польщі лише 3-6 місяців. Ще 32,5 % опутуваних планують працювати лише до 3 місяців.

Працювати у Польщі до року планують лише 11,7 % респондентів. І лише 5,4 % опитуваних планують залишитися у Польщі на термін більш ніж один рік.

Разом із тим 37,5 % опитуваних зазначають, що наразі не вперше працюють у Польщі. Втім, майже половина з них (42,9() раніше мали лише одну робочу поїздку до Польщі.

Ще 24 % робітників мають досвід працювати в іншій закордонній країні, окрім Польщі. В половині випадків це Росія, втім, майже 4% робітників вже мали досвід роботи у Чехії, а ще 1,9 % – у Німеччині.

Крім того, 29,2 % українських працівників заявили, що мали в Польщі досвід співпраці із нечесними роботодавцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КОНСУЛЬСТВО ПОЛЬЩІ У ЛУЦЬКУ ПО-НОВОМУ ВИДАВАТИМЕ КАРТИ ПОЛЯКА

Надрукувати
мітки:
коментарів