Поділитись:

Підручники для перших класів вже надрукували, – МОН

Субота, 15 вересня 2018, 11:34
Підручники для перших класів вже надрукували, – МОН

100% букварів, підручників з математики та курсу "Я досліджую світ" для 1-го класу надруковані та передаються на розвезення до обласних книжкових баз.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

"Для нас важливо, щоб підручники з базових предметів – букварі, підручники з математики та курсу "Я досліджую світ" – прийшли в школу швидше, аби вчителі могли з ними ознайомитись та почати роботу з дітьми. Загалом 2 тижні на доставку – нормальний термін, враховуючи досвід попередніх років, тобто підручники мають бути в школах до 1 жовтня. Але завжди є застереження щодо роботи місцевих органів самоврядування. Ми довозимо всі книжки до обласних книжкових баз, а далі їх розвозять місцеві органи самоврядування. Тому я хочу звернутися до управлінців на місцях: будь ласка, не зволікайте з розвезенням, одразу щойно отримаєте підручники на обласні бази – починайте довезення до шкіл", – підкреслила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Слід зазначити, що протягом вересня для першокласників триває адаптаційний період – вони навчаються без підручників, не носять в школу важкі ранці та працюють найперше для вироблення правил класу та щоденних алгоритмів роботи.

Нагадаємо: Інститут модернізації змісту освіти (ІМЗО), який наразі відповідальний за експертизу підручників та їх закупівлю, буде реорганізований у зв'язку з порушенням термінів друку підручників. Наразі в установі триває аудит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МІНОСВІТИ РОЗПОВІЛИ, КОЛИ БУДУТЬ ПІДРУЧНИКИ

Надрукувати
мітки:
коментарів