Поділитись:

Україна оголосила персоною нон грата британського політика

Неділя, 16 вересня 2018, 17:27

Україна оголосила персоною нон грата британського політика Ендрю Мюррея, який є одним з головних радників лідера опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбіна.

Про це повідомляє Українська правда

Мюррею ще у червні заборонили в'їзд на територію України протягом трьох років у зв'язку з тим, що він становить загрозу для національної безпеки держави.

Київ визначив, що дії політика є "частиною глобальної пропагандистської мережі Путіна, який продає російську брехню, особливо щодо Криму і війни на сході України", йдеться у матеріалі.

Радник Корбіна, який 40 років був членом комуністичної партії Британії, в 2014 році створив організацію "Солідарність з антифашистським опором в Україні" (SARU), щоб вести в країнах Заходу пропаганду проти України.

Після того, як Росія анексувала Крим, а також ввела війська на Донбас, Мюррей використовував SARU, щоб інформувати про те, що конфлікт в Україні це "війна, проведена київським урядом" проти "народу, який здійснює своє право на самоврядування".

21 липня 2014 року Корбін і Мюррей опублікували статтю, в якій порівнювали знищення MH17 зі смертю австрійського ерцгерцога Франца Фердінанда, яка призвела до Першої світової війни.

Читайте також: ПРАВЛІННЯ ПУТІНА ХОЧУТЬ ПРОДОВЖИТИ

Надрукувати
мітки:
коментарів