Поділитись:

Українські заробітчани ризикують залишитися без пенсій, субсидій і кредитів

П'ятниця, 21 вересня 2018, 08:46
Українські заробітчани ризикують залишитися без пенсій, субсидій і кредитів

Українські трудові мігранти втрачають можливість отримувати пенсію, субсидію, допомогу з безробіття, можливість оформити кредит у банку.

Про це пише "Обозреватель".

Так, українці, які регулярно виїжджають на заробітки, ризикують в якийсь момент залишитися біля розбитого корита. Якщо немає стажу, на пенсію можна не розраховувати. Але і це не найстрашніше. Як пояснюють в Інституті демографії та соціальних досліджень, через роботу за кордоном заробітчани втрачають свої сім'ї.

Як пояснила дослідник Інституту Лідія Ткаченко, мігранти місяцями не бачаться зі своїми сім'ями, а дорога додому для них – розкіш.

"Люди можуть не бачиться роками. І це призводить до того, що шлюб перетворюється в дистанційний, зв'язок слабшає", – пояснила науковиця.

Крім того, життя у відносно заможній країні, де українці залишаються низькооплачуваною робочою силою, яка змушена важко працювати, залишає свій відбиток і на психіці людини. Це також призводить до психологічних проблем, конфліктів в сім'ях. Найчастіше, пояснює Ткаченко, трудові мігранти в чужій країні живуть в гуртожитках без санітарних умов, змушені економити на всьому: їжі, відпочинку, одязі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТРУДОВА МІГРАЦІЯ ГАЛЬМУЄ ЕКОНОМІЧНЕ ЗРОСТАННЯ, - НБУ

Надрукувати
мітки:
коментарів