Поділитись:

Білорусь посилить контроль кордону з Україною

Понеділок, 24 вересня 2018, 18:50

Чисельність білоруських прикордонників буде збільшена у результаті перерозподілу загальних штатів силових відомств.

Про це повідомив в понеділок журналістам державний секретар Ради безпеки Білорусі Станіслав Зась, – інформує "Сегодня".

Із його слів, на зустрічі Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про доцільність зміцнення кордону з Україною шляхом збільшення числа прикордонників.

"У нас в країні підвищується чисельність силовиків в цілому. Ця вимога прийнята до виконання, – сказав він. – Назріла об'єктивна необхідність. Там, де треба, потрібно підсилюватися, особливо на південному напрямку. Виходили з того, що ми додаємо людей, і вони повинні піти туди, де йде виконання бойових завдань ".

Зась зазначив, що передусім будуть посилені застави.

"На більшості наших застав це потрібно робити, щоб забезпечити своєчасне реагування. У різних кількостях – від 3-5 до 8-10 чоловік. Дивилися по кожній заставі, вивчали місцевість, довжину водних перешкод, боліт", – розповів він.

Крім того, повідомив секретар Радбезу, в органах прикордонної служби будуть відтворені спеціальні бойові підрозділи – маневрені групи, які існували в попередні роки.

"Сьогодні йшла розмова про чисельність цих груп. Президент зажадав додаткового обґрунтування цієї чисельності. Там не повинно бути ніяких тиловиків, допоміжних людей. Там повинно бути чисто бойове військове формування", – сказав Зась.

Він зазначив, що з 2014 року без зміни чисельності Держприкордонкомітету було сформовано більше двох десятків нових прикордонних застав і постів.

"З них 18 – на українському кордоні, був сформований Мозирський прикордонний загін. І все це робили без збільшення загальної чисельності, за рахунок перерозподілу, – сказав він. – Така робота повинна бути продовжена".

До слова, у Волинській області розташований пункт пропуску через державний кордон України на кордоні з Білоруссю "Доманове".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КОРДОН ПАРАЛІЗУЮТЬ: ПОЛЬСЬКІ ПРИКОРДОННИКИ ГОТУЮТЬ МАСШТАБНИЙ СТРАЙК

Надрукувати
мітки:
коментарів