Поділитись:

Збільшення зарплати і робота для пенсіонерів: освітяни готують бунт

Вівторок, 25 вересня 2018, 11:35

Профспілка працівників освіти і науки оголосила про приєднання до протестних дій Федерації профспілок України, проведення яких заплановане на 9 та 17 жовтня.

Основними вимогами акцій є підвищення рівня зарплат і пенсій, зупинення зростання цін на споживчі товари і комунальні послуги та врахування у проекті Держбюджету-2019 пропозицій профспілок, – інформує Освіта.ua.

Перший попереджувальний етап протестних відбудеться 9 жовтня у межах Всесвітнього дня дій за гідну працю в областях України.

Проведення другого етапу, що відбудеться у Києві, заплановане на 17 жовтня 2018 року.

Разом з тим, у Профспілці працівників освіти і науки мають намір висунути до уряду ряд окремих вимог щодо захисту економічних прав освітян.

Зокрема, профспілка має намір вимагати забезпечення встановлення розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду ЄТС на рівні не нижче мінімальної заробітної плати, недопущення припинення безстрокових трудових договорів з вчителями пенсійного віку та укладення з ними строкових контрактів, збільшення обсягів видатків на виплату академічних стипендій учням та студентам пропорційно збільшенню прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГРИНЕВИЧ РОЗПОВІЛА, ЧИ ЗВІЛЬНЯТИМУТЬ ВЧИТЕЛІВ-ПЕНСІОНЕРІВ

Ще однією з головних вимог профспілки стане забезпечення підвищення на 10 % розмірів посадових окладів педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної, професійно-технічної, вищої освіти та інших закладів і установ освіти, а також науково-педагогічним працівникам з 1 вересня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БЮДЖЕТ-2019: ЗАРПЛАТИ ВЧИТЕЛІВ ЗРОСТУТЬ, А НУШ ЗНОВ ОТРИМАЄ МІЛЬЯРД

Надрукувати
мітки:
коментарів