Поділитись:

Держлісагенство подає на британську організацію до Лондонського суду

Субота, 29 вересня 2018, 10:12

Державне агентство лісових ресурсів України подаватиме до Лондонського суду на британську неурядову організацію Earthsight.

Про це в прямому ефірі ток-шоу "Протилежний погляд Live" на телеканалі Нова Волинь повідомив виконувач обов'язків керівника Держлісагенства Володимир Бондар.

В серпні 2018 року, Earthsight повідомила, що з України до країн ЄС імпортується більше незаконної деревини, ніж з будь-якої іншої країни світу і більше, аніж із країн Латинської Америки, Африки та Південно-Східної Азії, разом узятих.

Бондар зазначив, що відповідно до британського законодавства, агенство звернулося до організації з пропозицією пояснити, звідки вони взяли озвучені в звіті дані, проте відповіді не отримало.

"Відповіді чи спростування ми не отримали, тому подаватимемо до суду з вимогою визнати цю інформацію неправомірною", – сказав посадовець.

З його слів, публікація британською організацією даних про незаконний вивіз лісу з України є частиною боротьби за ринки збуту.

"Цей матеріал вийшов через місяць після того, як найбільш виробник меблів у світі IKEA оголосив про свій вихід на український ринок. Всі знають, що прихід IKEA – це лакмусовий папірець, який означає, що тут можна працювати без корупції. Ця публікація направлена на те, щоб закликати великі компанії не працювати в нашій країні з нібито краденим лісом, коли поряд є білоруський та польський ліси. Наші конкуренти витисняють нас з європейського ринку", – резюмував очільник Держлісагенства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УКРАЇНА ЕКСПОРТУЄ ДО ЄС НЕЗАКОННУ ДЕРЕВИНУ ДЛЯ ПОСТАЧАЛЬНИКІВ IKEA І H&M – ДОСЛІДНИКИ

Надрукувати
мітки:
коментарів