Поділитись:

Зарплати вчителів зростуть майже вдвічі, - політолог

Четвер, 04 жовтня 2018, 14:32

Україна витрачає на освіту колосальну суму – близько 20% зведеного бюджету, що значно більше, ніж в розвинених країнах світу. Наприклад, в країнах Організації економічного співробітництва і розвитку, яка об'єднує 34 найбільш розвинених держав світу, середні витрати на освіту становлять лише 8,6% зведеного бюджету. Більшість освітніх послуг в цих країнах платні і незрівнянно дорожчі, ніж в Україні.

Про це інформує політолог Олександр Палій, - пише businessua.com.

За його словами, наприклад, всього лише за три роки (2017-2019) в Україні зарплати вчителів зростуть на 85%, що приблизно в три рази вище трирічної інфляції. Тільки в цьому році зарплати вчителів зросли на 25%, що вдвічі вище річної інфляції. У 2019 вчитель I категорії отримуватиме зарплату 9050 грн в місяць, вчитель вищої категорії 9648 грн.

Політолог зазначає, що, судячи зі статистики, жебрак учитель, як це довго було мало не нормою - це вже в минулому. "Хто скаже, що зарплати педагогів і раніше маленькі - буде прав. Але набагато корисніше, хоча і важче, йти вперед, ніж з вигуками котитися вниз", - резюмував політолог.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів