Поділитись:

"Протест за дешевий бензин – інфантилізм", – економіст

Четвер, 11 жовтня 2018, 11:30

Економіст Сергій Фурса висловився щодо бойкоту цін на пальне.

Ескперт називає акцію протесту за дешеві ціни на пальне інфантилізмом. Українці хочуть отримати все задарма, але не усвідомлюють, чи це взагалі можливо, – запевнив Сергій Фурса. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Подаємо весь допис:

"Кажуть, водії в Києві протестують проти високих цін на бензин. А ще кажуть, що в країні "зубожіння". А тим часом у купи народу, серед яких багато, судячи з усього, і середньої школи не закінчили, є автомобілі. І вони протестують. Критичного мислення у людей немає, а ось автомобілі у них є. І вони проти високих цін на бензин.

Ціни на нафту за останній рік зросли з 40 доларів за барель до 85 доларів за барель. У результаті зросли ціни на бензин. Все логічно. У чому сенс протестувати? Які вимоги висувати? І чому в Києві? Може відразу їхати в Нью-Йорк, на Уолл-стріт? І вимагати там у трейдерів знизити ціни? Або пікетувати засідання ОПЕК, де ці шейхи і росіяни домовляються про зниження видобутку? А може відразу на головну площу в Москву?

Або протестувальники хочуть, щоб держава оплатила їм бензин? Ну ось газ же дотує для населення, ціна в два рази нижча відринкової. Може, вони хочуть так само із бензином? Адже є український бензин, ми ж добуваємо українську нафту. Чому українська нафта повинна обходитися простим українцям за ринковими цінами, що встановлюються десь в Нью-Йорку або Сінгапурі. Це не справедливо. Адже зарплати у нас несінгапурські, а ціни на нафту сінгапурські. Напевно, протестувальники хочуть, щоб простим українцям заливали в баки бензин дешевий, а ось бізнес вже нехай купує дорогий. Нехай імпортний бензин купує. А простим українцям вистачить рідного, українського. До речі, не вистачить, але це дрібниці. Нехай держава забезпечить дешевий бензин. І як, протестувальників це не хвилює. Це не їхні проблеми. Ось в Кувейті бензин дешевий, а чому в Україні дорогий?

До речі, найдешевший бензин в світі в Венесуелі. Там уряд думає про населення. І нехай там інфляція 10 млн відсотків на рік, але зате бензин дешевий. Там за 100 доларів можна скоро буде танкер заправити. Ось видно, що уряд думає про людей.

Що таке протест за дешевий бензин? Це інфантилізм чистої води. Коли люди просто хочуть, щоб їм дали щось на шару. І їх не хвилює, чи можливо це. Їм не подобається об'єктивний процес. Люди не готові його приймати. Вони хочуть просте рішення. І думають, що їм зобов'язані щось дати. І ці люди готові проголосувати за політиків, які пообіцяють їм просте рішення. Потім ці обіцянки ніхто не виконає. Просто тому що чудес не буває. А люди будуть звинувачувати політиків, які їм збрехали. Але хто винен, що люди вірять в казки? Хто винен, що люди не думають. І якщо політики хочуть отримати голоси виборців, а виборці хочуть, щоб їм збрехали, то політикам нічого не залишається, крім того, як збрехати.

І показово, що протестують в основному євробляхарі. Люди, які не платять податки і думають, що вони найрозумніші, коли кидають інших, продовжують в тому ж дусі. Адже держава дозволила їм організувати схему і завезти автомобілі, не сплативши податки. І дозволяє їм їздити на таких номерах, злякавшись натовпу, що прийшла під парламент. Так нехай тепер держава ще й доплатить їм за бензин. Адже державі не шкода. Ось таке заохочення однієї схеми призводить до формування наступної. А платники податків продовжують за це платити. А потім платники податків дадуть євробляхарю дешевий кредит, адже йому треба організувати свій бізнес і годувати сім'ю. І машину заправляти. А потім платники податків пробачать євробляхарю його кредит, адже з такими цінами на бензин його бізнес не є прибутковий і він не може дозволити собі погасити кредит. А потім…. Є ще багато потім в системі, якою править популізм і інфантилізм.

І так, зважаючи на затори в Києві, бензин в Україні і так занадто дорогий. Зубожіння таке зубожіння".

Нагадаємо: волинські водії приєдналися до бойкоту цін на пальне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧОМУ В УКРАЇНІ НЕ ЛЮБЛЯТЬ ЄВРОБЛЯХАРІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів