Чим харчуються діти у школах світу (ФОТО)
Переможець п'ятого сезону популярного кулінарного шоу "МастерШеф" шеф-кухар Євген Клопотенко намагається змінити шкільне меню українських дітей, передає Amazing Ukraine.
У жовтні 2018 року в школах, які беруть участь у його експерименті, будуть випробовувати двотижневе меню, яке на 60% складатиметься із Євгенових страв, а на 40% – із тих, які готували раніше.
Після цього меню Клопотенка планують запровадити у всіх школах, які цього захочуть.
"Щопонеділка у школах дають сосиски, – пояснює Євген Клопотенко. – Чому? Бо на вихідних не можна робити заготовки. Кухарі не встигають нічого приготувати, тому кожного понеділка у всіх школах України – сосиски".
Щоб зрозуміти, на скільки меню українських школярів відрізняється від раціону їхніх однолітків в інших країнах, пропонуємо просто поглянути на фото, які підготував блогер sweetgreen ще у 2015 році.
Ви здивуєтесь, а може й ні, що меню за три роки не змінилося.
Україна: картопляне пюре з сосисками, борщ, салат з капусти та сирники / десертний млинець
Блогер, який знімав серію, пояснює, що ці світлини не точно відображають шкільні обіди, а просто показують набір продуктів, які мають знаходитися у шкільних кафетеріях відповідно до державних стандартів для програм шкільних обідів.
Для створення добірки автор також досліджував регіональні кухні та культури харчування, а також фотографії, які знімали реальні учні в різних країнах.
Франція: стейк, морква, зелена квасоля, сир та свіжі фрукти
Греція: запечена курка з рисом, фаршировані листя винограду, салат із помідорів та огірків, свіжі апельсини і грецький йогурт з насінням гранату
Бразилія: свинина з овочами, чорними бобами та рисом, салатом, хлібом та запеченими бананами
Фінляндія: гороховий суп, буряковий салат, салат з моркви, хліб та паннаккау (десертний млинець) зі свіжими ягодами
Південна Корея: рибний суп, тофу на рисі, кімчі та свіжі овочі
Італія: місцева риба, макарони з томатним соусом, салат капресе, багет та виноград
Іспанія: коричневий рис з соусом та креветками, овочі, гаспачо, свіжий перець, хліб та апельсин
США: смажена в паніровці курка, картопляне пюре, горох, фруктова чашка та печиво з шоколадом
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧИ МОЖЛИВО КУХОВАРИТИ В АНТАРКТИЦІ? ВЧЕНИЙ НАМАГАЄТЬСЯ ПРИГОТУВАТИ ЇЖУ ПРИ -70°C (ФОТО)
Луцький виш перевіряли через аномальну кількість студентів-призовників
Де на Волині збереглася давня дерев'яна церква (фото)
Що в будинку та з чого п'є чай власниця вінтажного дому-кафе у Луцьку Яна Тарарай (фото)
Кухар з Волині покинув проєкт «МастерШеф»: що стало причиною (фото)
Відомий луцький фотограф провів екскурсію «Волинською Голландією» та зазнімкувався з панянками (відео)