Поділитись:

Російська православна церква розриває зв'язки з Константинополем

Вівторок, 16 жовтня 2018, 09:51

Синод Російської православної церкви визнав неможливим її подальше перебування у євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом.

Про це 15 жовтня після закінчення Синоду заявив глава Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Іларіон, – інформує 24 телеканал.

"На сьогоднішньому засіданні священного Синоду було ухвалено рішення про повний розрив євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом", – заявив він.

Зі слів Іларіона, це було "вимушене рішення", але іншого священний Синод РПЦ не міг ухвалити, оскільки "до цього вела уся логіка останніх дій Константинопольського патріархату".

З точки зору РПЦ, вони є "беззаконними і канонічно нікчемними".

В офіційній заяві на сайті РПЦ йдеться, що відповідне рішення було ухвалене "у зв'язку з посяганням Константинопольського Патріархату на канонічну територію Російської православної церкви".

"Відтепер і надалі до відмови Константинопольського Патріархату від прийнятих ним антиканонічних рішень для всіх священнослужителів Російської православної церкви неможливо співслужіння з кліриками Константинопольської церкви, а для мирян – участь в таїнствах, що здійснюються в її храмах", – зазначено в офіційній заяві.

У заяві на сайті РПЦ також згадується про "розкольників" та "особу під анафемою в іншій помісній церкві", очевидно, маючи на увазі главу УПЦ КП Філарета, з якого рішенням Вселенського патріархату напередодні анафема була знята.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів