Поділитись:

"Одна баба біля під'їзду казала": в поліції розвіяли чутки про TruCam

Четвер, 18 жовтня 2018, 16:02

Запуск вимірювання швидкості за допомогою приладу TruCam викликав багато неправдивих чуток про його використання.

Про це в мережі Facebook написав заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Чутки, зі слів поліцейського, аргументовані на рівні "одна баба біля під'їзду казала".

1. Поліцейські за допомогою ефекту косинуса та поправочного коефіцієнта впливають на точність вимірювання.

"Дійсно, раніше (до наших часів), щоб мінімізувати ефект косинуса під час роботи з лазерним вимірювачем швидкості TruCAM, вносили зміни до налаштувань поправочного коефіцієнта приладу. Але для того. щоб прибрати можливість зловживання й автоматизувати процес, було оновлено програмне забезпечення TruCAM, і поліцейський вже не має можливості вносити зміни до налаштувань поправочного коефіцієнта. Прилад самостійно і автоматично визначає поправочний коефіцієнт (відстань до дороги)".

2. TruCam не сертифікований і ... взагалі контрабанда.

"Даний прилад отримав сертифікат затвердження типу засобів вимірювальної техніки від 29.08.2012 № UA-MI/1-2903-2012. Відповідно, на підставі позитивних результатів державних приймальних випробувань, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України затверджений тип вимірювальної техніки "Вимірювач швидкості автотранспортних засобів лазерний LTI 20/20 TruCAM", який було зареєстровано в державному реєстрі засобів вимірювальної техніки за номером У3197-12. Чинним законодавством не передбачено повторного проходження даної процедури для приладів, які вже були завезені на територію України та введені в експлуатацію. Крім того, такої процедури як "сертифікація" взагалі вже не міститься в нормах чинного законодавства України".

3. TruCam не пройшов повірку.

"Всі прилади, що використовують, пройшли повірку. Міжповірочний інтервал для TruCAM... становить 1 рік. Проведення повірки передбачено Порядком проведення повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, та оформлення її результатів затвердженим наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України 08.02.2016 № 193".

4. Патрульні будуть ховатися в кущах і повернення ДАІ.

"Всі прилади використовуються максимально відкрито:

  • опублікована карта з нанесенням ділянок використання;
  • стоять попереджувальні знаки;
  • стоїть службовий автомобіль на синіх проблискових маячках".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів